העברת אתר בין פלטפורמות שונות והשאלה: וורדפרס או וויקס?

באחד הפרויקטים האחרונים שלי כאשר נתבקשתי לבצע שוב העברת אתר בין פלטפורומות שונות. עלה הצורך לכתוב את המאמר הזה ולהסביר יותר על ההבדלים בין פלטפורומות שונות ועל המורכבות הקיימת בפרויקט כזה של העברת אתר בין וויקס לוורדפרס. (במקרה הזה)

וורדפרס או וויקס?

זו שאלה שנשאלתי הרבה מאוד פעמים בשנים האחרונות, האמת שאין לי תשובה ממשית לשאלה הזו כי וויקס אכן עושים עבודה מצוינת לקהל היעד שלהם. ומצד שני וורדפרס היא פלטפורמה מקצועית למי שיודע להתעסק עם אתרים בצורה קצת יותר מורכבת ובא לו להרחיק את היכולות שלו לקצה.
נתחיל מהעובדה הפשוטה שוויקס היא מערכת קוד סגור. מערכת כזו שמגבילה בכל מיני מובנים (זה לא המקום להיכנס לעומק). דבר שבשורה התחתונה הופך משימות פשוטות – למורכבות יותר.
לעומת זאת, וורדפרס היא מערכת קוד פתוח. מערכת שלכאורה אפשר לבצע בה כל דבר שעולה בדמיונכם. בכל אופן בפרויקט המדובר התבקשנו לעבור לוורדפרס מסיבה מאוד פשוטה. רצינו חופשיות יתרה בכל נושא "התוספים".
בוויקס ישנה חנות תוספים ייעודית, מען קבוצה סגורה כזו שחלק ניכר ממנה בתשלום פרימיום. דבר שהגביל אותנו מאוד עם הלקוח הספציפי הזה ולא אפשר לנו לזוז יותר מדי אם לא נכניס את היד לכיס. במקרה הזה הלקוח הבין שיותר נכון כלכלית עבורו (לטווח הרחוק). לעבור למערכת קוד פתוח (וורדפרס) ולהסיר את המגבלות שעלו לו כסף כל חודש. שוב כיוון שמדובר במערכת קוד סגורה ישנם מגבלות שלעיתים עלולות לגרור תשלום פרימיום נוסף עבור שירותים נוספים.
מה שעשינו למעשה, שמנו על כף המאזניים את התשלום החודשי עבור התוספים שהיינו צריכים (בוויקס). לעומת עלות פיתוח של האתר מחדש בוורדפרס, וגילינו שהאופציה השנייה הייתה משתלמת יותר אחרי 20 חודשים בערך (ROI). ולכן במקרה הזה ההחלטה התקבלה די מהר מצד הלקוח.

איך מתבצע טכנית מעבר בין וורדפרס לוויקס?

המעבר יכול להיות סיוט עבור הלקוח ויכול אפילו לפגוע בו משמעותית מבחינה אורגנית. מדובר על פרויקט טכני שהוא לא מורכב למי שמכיר את המערכות מבפנים ומבין "מבנה קישורים" מהו לעומקו. לצערי כבר נתקלתי בלקוחות פגועים שהגיעו אליי אחרי שעשו להם מעבר אתר, הם גילו שהמעבר הזה עלה להם ביוקר כי הייתה ירידה של עשרות אחוזים בפניות/מכירות מהאתר אחרי המעבר!
כאן נכנסת לתמונה המקצועיות והניסיון של מבצע הפרויקט של מעבר אתר בין וויקס לוורדפרס. במקרה הזה עבדכם הנאמן ביצע את המעבר הזה כבר כמה פעמים בחייו ובחסדי השם ללא תקלות.

במהלך העברת אתר מוויקס לוורדפרס ישנם כמה שלבים שצריכים להתבצע באופן מסודר:

  • לפני הכל, אנחנו מוודאים שללקוח בכלל יש גישה לניהול הדומיין/הפלטפורמה, אחרת אנחנו יכולים לעבוד במשך חודש שלם לריק.
  • ראשית נבצע עבורכם בנייה של האתר החדש על גבי דומיין זמני בשרת ה-VPS שלנו. כאשר אנו מכינים קרקע כמה שיותר קרובה לאתר הקיים בפלטפורמה השנייה.
  • לאחר מכן אנו נבצע התאמות מדויקות של מבנה הקישורים. נגיע למצב שבו לאחר מעבר הדומיין בפועל, גוגל לא יזהה שום הבדל בין 2 האתרים (לכאורה).
  • בשלב הזה אנו עושים עוד כמה דברים חשובים שאנו לא נחשוף כדי לשמור על סודות המקצוע 🙂
  • בשלבים האחרונים אנו צריכים לבצע מעבר מדגמי כדי לוודא שכל המעברים של העמודים בוצעו כשורה.
  • ישנם מקרים כמו בפרויקט זה, שמבנה הקישורים באתר הקיים יכול להוות בעיה לכאורה באתר החדש. אך גם לזה יש לנו פתרון עליו לא נרחיב כעת.

חשוב לציין שיש משמעות אדירה לתמחור הפרויקט בהתאם לאתר הקיים

אנסה להמחיש זאת בצורה הכי פשוטה. נסו לדמיין מוצב צהל"י מאוד מאוד גנרי. כל המבנים נראים אותו דבר, מכולות שהן בעצם החדרים, כולם באותו גודל. המכולות הללו מכילות מספר דומה של מיטות בתוך החדרים ואפילו הכבישים של הבסיס הזה גנריים ומסודרים בצורה מאוד מרובעת. איפה שלא נלך ונחפש משהו שונה – לא נמצא, הכל נראה ומרגיש אותו דבר!

לעומת זאת, עיר הבהדים – בניינים מרהיבים, מבנים מיוחדים, כבישים בלי סוף מרגיש ממש כמו להיכנס לעיר שיש בה הכל מהכל (השתחררתי הרבה אחרי ההשקה אבל אני מנחש מהתמונות שראיתי).

מעוניינים לדבר על נושא הכתבה?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי

איך תרצו שאחזור אליכם?

בקיצור בשורה התחתונה – איזה בסיס יהיה לנו "קל" יותר להעביר?

אז בוודאי שהאופציה הראשונה היא הנכונה. כמה משאיות סמי טריילר וסיימנו את הסיפור, אפשר להעתיק את המוצב די בקלות למקום אחר מבלי להתאמץ יותר מדי.

ומה הנמשל? 

יש אתרים שהם פשוט עמוסים בתוכן, יש בהם כל כך הרבה תוכן, מאות ואלפי פוסטים, קטגוריות מלאות בתתי קטגוריות וכו' וכו' וכו'. כל הדברים הללו מייקרים באופן משמעותי את הפרויקט. במקרה כזה למשל – אני לא בטוח עד כמה כדאי להיכנס לפרויקט מעבר אתר.

מבחינה כלכלית עבור המבצע זה כדאי אבל מצד שני האחריות היא כל כך גדולה, בטח אם מדובר על אתר שמקודם יפה בגוגל. דבר שיכול להוביל לויתור מוחלט על הפרויקט.

לסיכום מעבר אתר בין פלטפורמות

אל תמהרו להקשיב לאף אחד שאומר לכם שזה פשוט. צריכים לראות ולהבין את האתר, את הקידום בגוגל, את כמות הפוסטים, את הגדרות ה-SEO שביצעו בתוך הפוסטים וכו' וכו' וכו'. יש כל כך הרבה גורמים משפיעים שלהתעלם מהם זה פשוט חטא עצום עבור הלקוח ועבור הפרנסה שלו.

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ השקטה:

עסקים צומחים בדיגיטל

אם אתם מעוניינים בכל זאת לבחון מעבר אתר בין פלטפורמות אני מזמין אתכם ליצור איתי קשר כדי לבחון את הפרויקט מקרוב ולתת לכם ייעוץ אישי מקצועי והכי חשוב – עם אחריות שמלאה בניסיון אישי של שנים ארוכות.

מעוניינים לדבר על נושא הכתבה?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי

איך תרצו שאחזור אליכם?

מאמר זה נכתב בס"ד על ידי טל עזרא, מייסד DIGITAL בניית אתרים ושיווק בדיגיטל. הינו מבוסס על ידע וניסיון אשר נרכשו ביזע, דם ותפילות של +9 שנות ניסיון בתחום הדיגיטל ובקשר יום יומי ישיר מול בעלי עסקים קטנים, בינוניים, מנהלים בחברות גדולות, עמותות ועוד.

המשיכו בווטסאפ
CLOUDIGITAL
אני זמין עכשיו בווטסאפ :)